KEMİK SUYU MU ? HİDROLİZE PEPTİT KOLAJEN Mİ ?
NEDEN HİDROLİZE KOLAJEN PEPTITLER KOLAJENİN KENDİSİNDEN DAHA ETKİLİ ?
Kolajen proteini makromoleküller yapısıyla, 300.000 daltondan fazla ağırlığıyla insan vücudunun direkt absorbe edebileceği bir protein değildir. Bu yüzden kolajen içeren gıdalar , sindirim sistemi proteazı tarafından küçük moleküllü aminoasitlere ayrıştırılmalıdırlar. Küçük moleküllü aminoasitler daha sonra bağırsaklar tarafından emilebilir ve kullanılabilir ve vücudun karmaşık biyokimyasında kolajen sentezlenir ve insan vücudunun çeşitli bölgelerine nüfuz eder.
Etkin Biyoyararlanım
Kolajen Peptitler bilimsel araştırmalar ve gelişimler için sıcak bir noktadır. Kolajen veya jelatinden yapılan proteoliz sonrası kolajen peptitleri kolaylıkla emilebilir. Jelatinden farklı özelliklere sahiptir.
Etkin Tedavi Sonuçları
Genel olarak molekül ağırlık ne kadar küçük olursa, çözünürlük o kadar etkin olacaktır. Emilimden sonra kolajen peptitler vücudumuzda dolaşır ve cildimizi onarır ve yeniden yapılandırır. Ayrıca kemik oluşumunu hızlandırabilir, düşük kalsiyum seviyelerinde kollajen yapısını güçlendirebilir, böylece kemik gücünü iyileştirebilir. Yani, osteoporozu önlemek için. Kollajen peptit, yaşla birlikte biyolojik dokuların fonksiyon bozukluğunu iyileştirmek için kolajen biyosentezini teşvik etmek için metabolik bir ajan olarak kullanılabilir.
Ayrıca kolajen peptitleri eklem ağrısını azaltabilir ve eklemlerinizin esnek olmasını sağlayabilir. Doğal biyokütlenin bozunma ürünü olarak. Sağlıklı gıdalar, besleyici gıdalar ve günlük kimyasal ürünler için yeni bir protein ve işlevsel kaynak olacaktır.
Hidrolize Kolajen, Kolajen Sürecinin Yenilenmesini Uyarır
Kolajen peptit aynı zamanda vücudunuzda metabolik bir ajan olarak da kullanılabilir, osteoporoz veya yaşa bağlı biyolojik doku fonksiyon bozukluğunu önlemek için kendi vücudunuzda kolajeni biyosentezini uyarmak için onu kalsiyum ile ilişkilendirebilirsiniz. Ek olarak vücutta varolan kolajen, hidrolize kolajen takviyesi ile etkinliğini arttırmak için bir sinerji oluşturabilir.
Sonuç olarak; Kemik suyu jelatin oluşturmak için suda kemik ve kıkırdaklar ile yavaş yavaş kaynatılır. Fakat bu yollaelde edilen kolajen proteininin 300.000 daltondan fazla ağırlığıyla vücut tarafından emilimi zordur ve etkisi kolajen peptitlerin etkisinden daha azdır. Oysa ki kolajen peptitleri düşük molekül ağırlıklarıyla vücut tarafından kolaylıkla emilebilir.